Skip to main content

Smerter i ryggen

Rygsmerter også kaldet lændesmerter oplever de fleste i løbet af livet. Langt de fleste tilfælde skyldes hold i ryggen og vil bedres af sig selv i løbet af et par uger. Så selvom det kan være smertefuldt, er det heldigvis sjældent alvorligt.

Smerterne vil ofte være i lænden, men kan også trække ned i ballen og benet. Har du problemer med at styre benet, føleforstyrrelser i et større område eller problemer med vandladning bør du kontakte din læge.

Anbefalinger er at være så aktiv som muligt. Det vil sige at man højst skal være i sengen 1-2 dage og at man genoptager normale aktiviteter som f.eks. arbejde så hurtigt man kan.

Træning er vigtig når de akutte smerter er aftaget. En stærk muskulatur omkring rygsøjlen mindsker risikoen for at smerterne kommer igen.

Klinikkens fysioterapeuter har stor erfaring med undersøgelse, behandling, vejledning og træning rygrelaterede problemer.

Har du brug for en vurdering af dine rygsmerter eller hjælp til at komme i gang med træning så står vi klar til at hjælpe dig.

Vi undersøger din ryg, hjælpe med at genskabe bevægeligheden i ryggen og give dig vejledning i aktivitet og træning.

Book en tid

Ring på 86821041

Her får du fat i vores dygtige sekretær Annemarie, som på baggrund af dine symptomer og evt. henvisning fra lægen finder den fysioterapeut, der bedst kan afhjælpe netop dit problem. I fællesskab finder I en tid til første undersøgelse.

Du kan også booke online.


Mød vores specialister inden for området

Billede af Johan Thorup Nielsen

Johan Thorup Nielsen

Johan er en erfaren klinikfysioterapeut og trives således både med behandling af kronikere og ambitiøse idrætsudøvere. Sideløbende har Johan gennem årene også fungeret som klinisk vejleder for de ældste studerende fra Aarhusskolen og i 5 år drevet eget motionscenter.
Billede af Peter Rise Ask

Peter Rise Ask

Peter har arbejdet på klinik siden 2008. Han har speciale i skuldersmerter og lændeproblematikker, herunder diskusprolaps. Peter er også klinikkens massør, han tager fat og afhjælper muskelspændinger som fx kontorskuldre.
Billede af Lone Nørgaard

Lone Nørgaard

Lone har været på klinikken siden 2000. Hun er specialuddannet til at foretage udvidet rygudredning af langvarige lændeproblematikker, og behandler og rådgiver, så du kan tackle problematikken i hverdagen.
Billede af Peter Hansen

Peter Hansen

Peter har flere års klinisk erfaring hvor han både har arbejdet med børn og voksne. Den motoriske udvikling hos børn er vigtig for en god indlæring, og dette er en vigtig hjørnesten for Peters arbejde som børnefysioterapeut og gymnastik instruktør gennem mange år. For at skabe et godt forløb med dine problemer i henholdsvis nakke, Skulder og lænderyg kan det være vigtig med en kombination af træning og manuel behandling.