Skip to main content

Smerter i foden og underbenet

Foden er en unik konstruktion med talrige lette knogler og mange led (foden rummer 25% af kroppens knogler, men de vejer blot 2-4 gram stykket). Foden er samtidig fundament for hele kroppen. Når hælen sættes i ved et skridt er belastningen på foden op til 2,5 gange din kropsvægt (gælder ved løb). Den ideelle, normale fod med en harmonisk svang og en symmetrisk midterstilling af hælen og en tværbue i forfoden er ikke længere det normale. De fleste danskere har tendens til platfodethed, og går således rundt på et skævt fundament. Alt efter graden af belastning udgør det en større eller mindre risiko for foden selv eller det, der ligger over: knæ, hofter, ryg og nakke.

Almindelige årsager til smerter i foden:

  • hælspore eller betændelse i hulfodsenen
  • nedsunket forfod
  • ankelforstuvninger eller følger af
  • artrose i et eller flere af fodens led
  • vi rådgiver om fodtøj

Fysioterapeuten undersøger din fodstilling både statisk og dynamisk. Nogle gange får du tilbudt et indlæg og specielle øvelser til træning af dit fodproblem. Gener højere oppe i kroppen kan også stamme fra fødderne, fordi kroppen kompenserer for eventuelle skævheder.

.

Book en tid

Ring på 86821041

Her får du fat i vores dygtige sekretær Annemarie, som på baggrund af dine symptomer og evt. henvisning fra lægen finder den fysioterapeut, der bedst kan afhjælpe netop dit problem. I fællesskab finder I en tid til første undersøgelse.

Du kan også booke online.


Mød vores specialister inden for området

Billede af Mads Ricki Larsen

Mads Ricki Larsen

Mads har været tilknyttet klinikken siden 2009. Han er klinikkens løbeentusiast og har en særlig interesse i sportsskader, knæ og hofte. Mads har en bred erfaring indenfor de fleste områder.
Billede af Lars Thorslund

Lars Thorslund

Lars har været klinikkens indehaver siden 1991 og arbejdet som fysioterapeut siden 1989. Som fysioterapeut har Lars fokus på at finde årsagssammenhænge til gener i bevægeapparatet, hvad enten de måske er arbejdsrelaterede eller som følge af fx sport.