Skip to main content

Tennisalbue

Er en ikke helt dækkende betegnelse, da de fleste tennisalbuer ikke nødvendigvis er opstået ved tennis, men også ved fx. gentagne arbejdsbelastninger. Konkret drejer det sig som regel om en overbelastning/inflammation(= ikke-bakteriel betændelse) af senerne på ydersiden af albuen, men årsagen kan også skyldes en vis nedbrydning af senevævet. Der sidder der forholdsvis mange senehæfter fra hånd og fingrenes strækkemuskler på et lille område. Hvis du allerede har en tennisalbue, vi du sikkert kunne nikke genkendende til smerter ved selv små belastninger som fx. vride karklud, løft af kaffekop mv.

Nogle gange forsvinder en tennisalbue af sig selv, men hvis ikke, hvad kan du så selv gøre? Selvom du har symptomerne på en tennisalbue, kan du alligevel godt begynde med både styrke og strækøvelser. Kunsten er at ramme det rette niveau især for styrkedelen, som til gengæld også har den bedste effekt. Find fx. en 5 liters dunk med et brugbart håndtag, hæld fx. 1/2 liter vand i dunken. Sæt dig ved et bord med underarmen støttende på bordet og hånd og dunk hængende ud over bordkant. Løft roligt hånden op og ned 10 -12 gentagelser og ialt 3 sæt. Den aktuelle anbefaling er at træningen skal være smertefri. Du kan skalere vandmængden op eller ned, alt efter hvor belastende det føles, men som tiden går, skal du øge belastningen gradvist. Yderligere dosering af træning samt prognose er individuel afhængigt som fx. alder og træningtilstand. Generelt er prognosen god, men tilstanden kan være længerevarende og op til 2 år. Træn kun hver 2. dag da restitution er vigtig for vævsopbygningen.

Udspænding af tennisalbuen kan du lave ved at bruge den modsatte arms hånd til at overstrække hånden ca. et minut. Du må gerne lave strækket flere gange dagligt.

Hos Silkeborg Fysioterapi og Træning vil vi altid forsøge at finde årsagen til tennisalbuen. Det kan være enten en direkte overbelastning som mange gentagne bevægelser og/eller en fejlbelastning, fx. en uheldig slagteknik. Der kan også være en sammenhæng mellem nærliggende led fra nakke, skulder og hånd og din tennisalbue. Så et besøg hos fysioterapeuten vil som regel altid gøre dig klogere på muligheden for en adfærdsændring og dermed mindske dine gener.

Den direkte behandling af en tennisalbue vil typisk være massage, akupunktur, elterapi, stræk, mobilisering og taping.

Book en tid

Ring på 86821041

Her får du fat i vores dygtige sekretær Malene, som på baggrund af dine symptomer og evt. henvisning fra lægen finder den fysioterapeut, der bedst kan afhjælpe netop dit problem. I fællesskab finder I en tid til første undersøgelse.

Du kan også booke online.


Mød vores specialister inden for området

Billede af Malene Vester Nielsen

Malene Vester Nielsen

Malene er klinikkens sekretær og er hende du træffer når du ringer til os. Hun har det administrative overblik, laver aftaler og skriver regninger. Er du medlem af ”danmark”, har du medicinkort eller skal din forsikring betale giver du Malene besked.
Billede af Jannie Bloch-Nielsen

Jannie Bloch-Nielsen

Jannie har speciale i gynækologiske og obstetriske problemer samt bækkenproblematikker, og har stor erfaring med smertelindring og inkontinens.
Billede af Johannes Boe Kaluzny

Johannes Boe Kaluzny

Johannes blev uddannet som fysioterapeut i 2012 med erfaring og kompetencer indenfor mange områder. Han har blandt andet stor erfaring med behandling og genoptræning af knæ og hoftepatienter. Han har tidligere arbejdet fremstilling af indlægssåler og har derigennem tilegnet sig et godt analytisk blik på gangmønstre og asymmetrier i kroppens biomekanik.
Billede af Johan Thorup Nielsen

Johan Thorup Nielsen

Johan er en erfaren klinikfysioterapeut og trives således både med behandling af kronikere og ambitiøse idrætsudøvere. Sideløbende har Johan gennem årene også fungeret som klinisk vejleder for de ældste studerende fra Aarhusskolen og i 5 år drevet eget motionscenter.
Billede af Peter Rise Ask

Peter Rise Ask

Peter har arbejdet på klinik siden 2008. Han har speciale i skuldersmerter og lændeproblematikker, herunder diskusprolaps. Peter er også klinikkens massør, han tager fat og afhjælper muskelspændinger som fx kontorskuldre.
Billede af Lone Nørgaard

Lone Nørgaard

Lone har været på klinikken siden 2000. Hun er specialuddannet til at foretage udvidet rygudredning af langvarige lændeproblematikker, og behandler og rådgiver, så du kan tackle problematikken i hverdagen.
Billede af Peter Hansen

Peter Hansen

Peter har flere års klinisk erfaring hvor han både har arbejdet med børn og voksne. Den motoriske udvikling hos børn er vigtig for en god indlæring, og dette er en vigtig hjørnesten for Peters arbejde som børnefysioterapeut og gymnastik instruktør gennem mange år. For at skabe et godt forløb med dine problemer i henholdsvis nakke, Skulder og lænderyg kan det være vigtig med en kombination af træning og manuel behandling.
Billede af Karen Bonde Langelund

Karen Bonde Langelund

Karen er uddannet i 2007 og specialiseret i nakke og ryg. Karen varetager GLAiD som er træning til hofter og knæ med artrose/slid. Du vil ofte møde hende i træningssalen, hvor hun guider dig til at lave øvelserne korrekt, så du får det optimale udbytte. Hun er selv aktiv gymnast og instruktør. God holdning er Karens kæphest.
Billede af Mads Ricki Larsen

Mads Ricki Larsen

Mads har været tilknyttet klinikken siden 2009. Han er klinikkens løbeentusiast og har en særlig interesse i sportsskader, knæ og hofte. Mads har en bred erfaring indenfor de fleste områder.
Billede af Lars Thorslund

Lars Thorslund

Lars har været klinikkens indehaver siden 1991 og arbejdet som fysioterapeut siden 1989. Som fysioterapeut har Lars fokus på at finde årsagssammenhænge til gener i bevægeapparatet, hvad enten de måske er arbejdsrelaterede eller som følge af fx sport.